agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Quik’s Vlaamse friet; ambachtelijke friet met een authentieke aardappelsmaak!

Waar Nederlanders vaak kijken naar België als land dat verdeeld is en waar het niet zo nauw genomen wordt met regels binnen ruimtelijke ordening, geven de Belgen de Nederlanders het nakijken als het gaat om de Belgische friet. De Belgische friet staat niet voor niets bekend als het ‘Belgische goud’. Het maken van de Belgische frites is echter wel een tijdrovende klus. Daarom biedt Quik’s dé oplossing voor restaurants, cafetaria’s en amateurkoks die het zelf snijden en het voorbakken van de frites teveel tijd vinden vergen, maar wél smakelijke frites willen serveren.

De Vlaamse, koelverse frites van Quik’s zijn grof voorgesneden uit kwaliteitsaardappelen in een dikte van 14 x 14 millimeter. Quik’s werkt het hele jaar met één aardappelras. Dit zorgt voor een constante kwaliteit van de frites; de kleur, smaak en textuur van de frites zijn gedurende het jaar nagenoeg hetzelfde.

Na het snijden worden de frites licht voorgeblancheeerd en vervolgens voorgebakken in 100% high oleic zonnebloemolie. De high oleic zonnebloemolie bevat van nature hoge percentages enkelvoudig onverzadigd vet (Omega 9) en minder dan 10% meervoudig onverzadigd vet (Omega 6). Deze genoemde waardes zijn vergelijkbaar met de waardes van Omega 9 en 6 van olijfolie. Het is een bewuste keuze van Quik’s om de frites voor te bakken in high oleic zonnebloemolie. Bovendien komt door de combinatie van blancheren en voorbakken de smaak van de frites volledig tot zijn recht na het afbakken. Het resultaat zijn ambachtelijke frites met een authentieke aardappelsmaak! Naast het afbakken in de frituurpan zijn Quik’s frites ook uitermate geschikt om te worden afgebakken in de oven en airfryer.

Quik’s levert frites aan zowel Retail als Foodservice in passende verpakkingen. Voor Foodservice is dit 2 x 5 kg en voor Retail 700 gram of 1 kilogram.

Vlaamse ambachtelijke frites: ambachtelijke frites met een authentieke aardappelsmaak, in een handomdraai bereid. Interesse? Vraag hier uw proefpakket aan of maak een afspraak met één van onze vertegenwoordigers voor een demonstratie!Quik’s maakt niet alleen koelverse Vlaamse frites, maar ook:

Steakhouse frites met schil in een gevarieerde snit
Traditionele koelverse frites (11×11 mm)
Franse frites (9×9 mm)