Quik’s beschikt over een uitgebreid assortiment aan aardappelgerechten

Vastkokende aardappelen: stevig, smaakvol én breed inzetbaar!

Aardappelen kennen we in allerlei varianten. Uiteenlopende rassen, kleuren, kooktypes, enz. Naast kruimige aardappelen onderscheiden we vastkokend of ook extra vastkokende aardappelen. Wat is er zo anders aan dit kooktype aardappel? Hoe het zit en wat je ermee kunt, lees je hier.

Het meest geconsumeerde type aardappel in Nederland is de kruimige aardappel. Van iets kruimig tot zeer kruimig. Deze aardappel leent zich goed voor om te stampen maar ook te ‘prakken’ zoals wij in Nederland zo graag doen. De kruimige varianten worden ook wel bloemig genoemd. Waar de kruimige aardappel na het koken een losse structuur krijgt, behoudt de vastkokende variant zijn vorm en stevige structuur.

Een stevige aardappel dus, maar wat kun je er mee? Vaak is het gewoonweg een kwestie van smaak. De één waardeert nu eenmaal meer een kruimige aardappel of juist andersom. Maar naast de willekeur van voorkeur is ook onderscheid in toepassing. Vastkokende aardappelen zijn geschikt om te verwerken in salades, bakken of simpelweg als component bij de warme maaltijd. Zeker wanneer er traditioneel AGV, aardappelen-groente-vlees, geserveerd word.

Voortdurend worden nieuwe aardappelrassen ontwikkeld. Nieuwe rassen die eenvoudiger te telen zijn, hogere opbrengst per hectare bieden of beter resistent zijn tegen bepaalde ziektes. Natuurlijk geldt dit ook voor de vastkokende variëteiten. Liefhebbers van vastkokende aardappelen kennen wellicht de Nicola en Charlotte aardappel. Binnen het vastkokende segment zijn dit vertrouwde namen. Ook de Opperdoezer Ronde is een veelgeprezen vastkokende aardappel. Deze aardappel heeft een verfijnde smaak en een kenmerkend ongelijkmatige schil. In de retail wordt veel gesegmenteerd op kookeigenschap of toepassing maar in de foodservice is er veel vraag naar specifieke rassen. Naast de eerder genoemde rassen zijn Jazzy, Musica, Annabelle en Inova veel gehoorde namen.

Quik’s biedt u zorgvuldig geselecteerde vastkokende aardappelen. Conform uw specificaties geproduceerd en verpakt. Zowel ultra-vers als koelvers convenience product. Via retail maken we deze vastkokende aardappelen bereikbaar voor de consument. Dankzij onze klanten in de foodindustry kan het zomaar zijn dat onze aardappel in die heerlijke salade zit bij u op tafel!Bekijk ook onze

Zoete aardappelen     Hasselback aardappelen