agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Uitgelicht: gevulde aardappel!

Uitgelicht! Gevulde aardappel met zure room en geraspte oude kaas! Een gemakkelijk bijgerecht, heerlijk te combineren met bijvoorbeeld een frisse rucolasalade!

Wat heb je nodig?

  • 1 kilogram Quik’s pofaardappelen / grillers;
  • Zure room;
  • Geraspte oude kaas;
  • Knoflook, zout en peper;
  • Bieslook of peterselie.

 

Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten. Halveer de aardappel na het koken en hol deze uit. Meng de uitgeschepte aardappel met de zure room en oude kaas. Voeg naar wens knoflook, zout en peper toe.

Vul de gehalveerde aardappelen met de aangemaakte vulling en bestrooi met geraspte oude kaas. Bak de aardappelen vervolgens in circa 25 minuten af in de voorverwarmde oven bij 160 ºC.  Garneer de gevulde aardappelen ten slotte met wat peterselie of bieslook.

Bon appetit!