agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Uitgelicht | blancheren, bakken en/of pureren.

In deze column lichten we de stappen van het aardappelverwerkingsproces toe. Deze keer komt de stap na het schillen en snijden van het product aan bod: het blancheren, bakken en/of pureren.

Quik’s kookt, stoomt, bakt en pureert dagelijks duizenden aardappelen. Hiervoor zijn er diverse productielijnen, met elk gemiddeld 40 machines. Operators houden toezicht op het proces en stellen de machines in. De aardappelen bereiken tijdens het stomen of koken de juiste gaarheid, daarnaast worden micro-organismen gedood bij een hoge temperatuur. Quik’s frites zijn licht voorgeblancheerd en daarna voorgebakken in 100% high oleic zonnebloemolie. In een grote bakoven verwerken we elk uur duizenden frietjes. Door onze voorbereidingen staat er ambacht op tafel in een paar minuten afbaktijd! Overigens zijn ook onze frites vrij van kunstmatige toevoegingen. Onze pureelijn zorgt voor heerlijke verse aardappelpuree, gemaakt van aardappelen, gemengd met melk en roomboter. Wil een klant variaties voorschotelen aan de consument? Bij Quik’s zijn allerlei aardappelpurees ontwikkeld: van zoete aardappel tot pastinaak of rode biet.