Een stamppot in het voorjaar? Jazeker! Het zoete van de aardappel combineert goed met het bittere van de spruitjes. Benieuwd hoe je dit maakt? Zie hier!
Ingrediënten voor 4 personen:
Bereiding
Was de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze hierna gaar in water met wat zout.
Maak in de tussentijd de spruitjes schoon. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie in een wokpan. Voeg de spruitjes toe en wok deze mee. Breng de spruitjes op smaak met peper, zout en mosterd. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
Giet de zoete aardappelen af en stamp er een fijne puree van. Maak de puree extra smeuïg door een scheutje melk of een klontje roomboter toe te voegen. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
Meng de spruitjes met de aardappelpuree en serveer dit op de borden.
Hak de walnoten en besprenkel dit samen met de witte kaas over de stamppot heen.
Serveer meteen.