agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept november – Gepofte aardappel met spekjes, bosui en geraspte kaas

Voorbereiding

Ingrediënten 

  • 3 grote aardappelen
  • 125 gram spekreepjes of -blokjes
  • 3 bosuien
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • snufje peper
  • Enkele sprietjes bieslook
  • 1 theelepel mosterd

Bereiding

Boen de aardappels goed schoon.

Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 a 20 min gaar. Stomen of in de magnetron kan ook prima.

Verwarm de oven op 180 graden.

Maak ondertussen de vulling: bak de spekjes in een pan totdat het meeste vet is verdwenen. Hak de bosui in ringetjes en voeg kort toe aan de spekjes. Laat uitlekken op een keukenpapiertje en doe daarna in een kom.

Roer de crème fraîche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas er door.

Hol de aardappelen uit en vul ze met het mengsel.

Zet het mengsel circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

Privacy Statement