agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept maart – Groningse Mosterdsoep

Voorbereiding

Mosterdsoep is een Groningse klassieker. De soep wordt bereid met onder andere prei en aardappelen. Daarnaast combineert de pittige smaak van de échte Groningse mosterd goed met de romigheid van de soep.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kleine Quik’s aardappelen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 50 ml kookroom
  • 3 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels Groninger mosterd
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Peper, zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de prei in ringen en bewaar een handje voor de garnering. Snipper de ui en pers of hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui en knoflook aan en bak de aardappelen even mee.
  3. Voeg al roerende de kippenbouillon en de prei toe en breng aan de kook tot de prei gaar is. Pureer het geheel dan glad.
  4. Voeg dan de kookroom en mosterd toe en breng de soep op smaak met een beetje peper en zout. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten inkoken tot een volle en romige soep.
  5. Bak de spekreepjes ondertussen goudbruin en lek deze uit op een keukenpapiertje.
  6. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer de soep met spekreepjes en prei ringetjes.