agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept juli – Aardappelsalade

Voorbereiding

VOORBEREIDING

Ingrediënten:

– 1 kilogram Quik’s vastkokende aardappelen
– 1 appel;
– 1 rode ui;
– 10 gram bieslook;
– mosterd;
– 250 gram mayonaise of zure room;
– snufje zout en peper.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Spoel de aardappelen af met koud water.

Doe de aardappelstukken in een grote kookpan en vul deze met koud water, totdat alle aardappelen net onder water staan.

Breng het water aan de kook en kook de aardappelstukken beetgaar.

Snijd ondertussen de appel in blokjes, de ui in ringen en de bieslook fijn.

Giet de aardappelstukken af en laat afkoelen.

Meng de afgekoelde aardappelen met de appel, ui, bieslook, mosterd en mayonaise of zure room. Voeg naar smaak wat zout en peper toe.

Tip: deze frisse aardappelsalade smaakt heerlijk bij de barbecue!

Privacy Statement