agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Krokante aardappelroosjes

Voorbereiding

Ingrediënten:

  • 6 middelgrote aardappelen
  • 1/2 kopje gesmolten boter
  • 1,5 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepels lookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 6 plakjes spek

Bereiding

Verwarm de oven voor op 205°C.

Gebruik een mandoline of groenteschiller om de aardappelen in lange plakjes van 1,5 millimeter te snijden.

Meng de gesmolten boter, lookpoeder, Italiaanse kruiden en peper en zout goed in een kleine kom.

Werk van je weg en leg 9 à 10 aardappelschijfjes (in de lengte en gedeeltelijk overlappend) op een rij.  Besmeer de aardappelen met de gekruide boter.  Begin met het eerste schijfje en rol de aardappelen – weg van jou – op.  Hou de aardappelen lichtjes in je hand en voeg indien nodig meer schijfjes toe.  De uiteindelijke rolletjes moeten in muffin bakvormpjes passen.

Rol een plakje spek rond het onderste gedeelte van elk aardappelroosje, plaats ze nadien in een muffin vormpje.  Waaier de aardappelschijfjes uit en besmeer de bovenkanten met het overgebleven botermengsel.

Bak gedurende 30 – 40 minuten, tot de aardappelen doorkookt zijn en de kanten krokant geworden.