agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Loaded fries

Voorbereiding

Op zoek naar een makkelijk, maar trendy gerecht om het weekend in te luiden? In een handomdraai heeft u een volwaardige maaltijd op tafel staan. Dit recept is daarnaast perfect als bijgerecht of voor bij een borrelplank! Onze Quik’s RustiQue Frites is voorgebakken in de schil en heeft een gevarieerde snit. Dit geeft een ambachtelijke uitstraling aan de Loaded Fries.


Ingrediënten: 

  • 700 gram Quik’s RustiQue Frites;
  •  240 gram kipshoarma;
  • 150 gram geraspte jonge kaas;
  • 80 gram Mesclun sla;
  • 120 gram Turkse shoarmasaus
  • 30 gram sambalsaus
  • 3 theelepel peterselie
  • 12 cherrytomaatjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Frituur de frites volgens de bereidingsinstructie op de verpakking, tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat de frites goed uitlekken en doe ze in een aluminium schaaltje.

Bak ondertussen de kipshoarma kort gaar en schep vervolgens over de frites.

Bestrooi het geheel met geraspte kaas en zet de schaal even in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is. Haal, als de kaas gesmolten is, de schaal uit de oven en verdeel een handje sla over het gerecht.

Spuit ten slotte de shoarmasaus en sambalsaus in een ruitpatroon over het gerecht.

Garneer met peterselie en cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!