agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Groene asperges met zalm en natuurlijke krieltjes

Voorbereiding

Met de start van het voorjaar, breekt ook het aspergeseizoen weer aan. Daarom een smakelijk voorjaarsrecept  dat bestaat uit groene asperges met zalm en krieltjes.

Ingrediënten voor vier personen

– 600 gram natuurlijke krieltjes;
– 600 gram groene asperges;
– 4 zalmfilets van circa 125 gram per stuk;
– zout en peper;
– olijfolie.

 


Bereiding

Schil de asperges en snijd de harde onderkant er vanaf. Kook de asperges circa 3-5 minuten in een pan met water een snufje zout.

Kook de krieltjes in circa 15-20 minuten gaar.

Schakel de grill van de oven in en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Verdeel de krieltjes en de groene asperges over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en strooi wat zout en peper over de asperges en krieltjes.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven, net onder de grill.

Haal de ovenplaat na circa 10 minuten uit de oven. Schep de krieltjes om en leg de zalmfilets erbij op de bakplaat.  Besprenkel de zalmfilets met wat olijfolie, bestrooi ze met wat peper en zout en grill het gerecht nog circa 10 minuten tot de zalm net gaar is.

Eet smakelijk!

Tip: serveer de asperges, zalm en krieltjes met een zelfgemaakte pesto.