agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept april – Gebakken krieltjes in schil met groene asperges

Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 kilogram roseval aardappeltjes;
  • 300 gram groene asperges;
  • rozemarijn;
  • 1 teentje knoflook;
  • roomboter;
  • olijfolie;
  • zout en peper.

Bereiding

Breng een pan water met een wat zout aan de kook.

Snijd de groene asperges in stukjes en voeg de asperges bij het water. Blancheer ze vervolgens 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte van de asperges).

Schep de groene asperges met een schuimspaan uit de pan en leg ze voor circa twee minuten in een pan met koud (ijs) water. Zo stopt het kookproces en behouden de asperges hun frisse, groene kleur en blijven ze lekker knapperig.

Voeg wat boter en een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de roseval aardappeltjes op middelhoog vuur.

Voeg na 10 minuten de groene asperges toe en bak kort mee.

Kruid de schotel met de rozemarijn, knoflook, zout en peper en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tip: heerlijk te combineren met een gebakken zalmmoot uit de oven.

Privacy Statement