agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept januari – Krieltjes in schil met champignons

Voorbereiding

Benodigdheden:

  • 1 kilogram Quik’s blanke krieltjes;
  • 250 gram kastanjechampignons;
  • 100 gram lente-ui.

Bereiding

Halveer de blanke kriel en blancheer deze volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Giet de krieltjes af en laat ze uitdampen.

Boen de kastanjechampignons schoon en snijd de lente-ui in dunne ringen.

Voeg wat boter en een scheutje (olijf)olie in de koekenpan. Bak hierin de krieltjes en voeg na circa 10 minuten de kastanjechampignons toe. Voeg er daarna wat zout, peper en tijm bij.

Bak de krieltjes en champignons totdat het vocht van de champignons verdwenen is.

Serveer vervolgens in een schaal of pan en bestrooi met de fijne lente-ui ringen.

Eet smakelijk!

 

Privacy Statement