agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Boerenkool stamppot

Voorbereiding

 Wat smaakt dubbel lekker op een koude winteravond? Juist, een ouderwetse, Hollandse stamppot!  Daarom hierbij een makkelijk recept voor een heerlijke boerenkoolstamppot met Quik’s iets kruimige aardappelen.  Smakelijk eten!

Ingrediënten voor vier personen

– 1 kg Quik’s grote, iets kruimige aardappelen;
– 500 gram gesneden boerenkool;
– 300 gram spekjes;
– Mosterd;
– Boter;
– Volle melk;
– Zout;
– Peper.

 



Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in tweeën. Doe de aardappelen met de boerenkool in de pan en voeg een ruime hoeveelheid water toe. Breng de aardappelen en boerenkool aan de kook en kook ca. 20 minuten tot de aardappelen gaar zijn.

Bereid de rookworst volgens de bereidingsinstructie op de verpakking. Bak ondertussen in een koekenpan, zonder olie of boter, de spekblokjes bruin en krokant.

Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met de boerenkool. Breng de gestampte aardappelen op smaak met een snufje zout en peper, een klontje boter en een scheutje melk.

Schep ten slotte de spekblokjes (met het vet) door de stamppot en serveer met de rookworst.

 

Voeg voor wat extra smaak twee theelepels mosterd toe.