agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Aardappelgratin met mozzarella en knoflook

Voorbereiding

Ingrediënten voor circa vier personen

– 450 g pureebasis;
– 300 ml crème fraîche;
– 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
– 2 rode uien;
– 250 g mozzarella;
– Boter / olie;
– Basilicum;
– Zout;
– Peper.

 



Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de pureebasis met de crème fraîche. Voeg de uitgeperste knoflook toe en eventueel zout en peper naar smaak. Snijd de uien en mozzarella in dunne plakken.
Vet een ovenvaste schaal in met wat boter of olie en leg er de pureebasis, uien en mozzarella in lagen in. Eindig met een laag mozzarella.

Zet de schaal 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Garneer het gerecht voor het serveren met een blaadje basilicum en basilicumsnippers.