agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Aardappel-groentegratin

Voorbereiding

Ingrediënten:

– 450 gram Quik’s aardappelschijfjes;
– 450 gram broccoli;
– 1 rode ui;
– 10 blaadjes basilicum;
– 1 ei;
– 200 milliliter kookroom;
– geraspte kaas;
– snufje zout en peper.

 


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bren een pan met ruim water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes. Spoel af onder koud water en laat ze uitlekken.

Snijd de rode ui in halve ringen.

Meng de aardappelschijfjes met de geblancheerde broccoli en de uit.

Klop het ei los en voeg de kookroom en wat zout en peper toe. Giet dit mengsel over de groenten en aardappelen.

Bestrooi met de kaas en bak de gratin in circa 20 minuten gaar en goudgeel in de voorverwarmde oven.

Garneer met blaadjes basilicum.

Smakelijk eten!