Was en schil de aardappelen of was ze en boen ze schoon als je ze met schil wilt eten. Snijd de aardappelen in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Spoel de aardappelen af met koud water.
Doe de aardappelstukken in een grote kookpan en vul deze met koud water, totdat alle aardappelen net onder water staan.
Breng het water aan de kook en kook de aardappelstukken in circa 6 minuten beetgaar.
Giet de aardappelstukken af met een vergiet en laat ze goed droogstomen. Laat ze vervolgens volledig afkoelen. Dit kan enkele uren duren.
Verwarm hierna de oven voor op 200°C.
Rits de rozemarijn en tijm van de takjes en vermaal ze met een vijzel. Pers de knoflookteentjes, voeg de knoflook en olijfolie toe aan de kruiden en roer goed door elkaar.
Doe de aardappelstukken in een grote kom en sprenkel de olijfolie erover. Schep de aardappelen goed om, zodat alle stukken van een laagje kruidenolie voorzien zijn.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de aardappelstukken over de bakplaat. Strooi vervolgens wat zout en peper over de aardappelen.
Bak de aardappelen circa 30 minuten in de voorverwarmde oven en schep ze vervolgens om.
Bak de aardappelen ten slotte nog 15 minuten tot ze mooi goudgeel en krokant zijn.