agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept mei – Traditionele haringsalade

Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 kilogram aardappelblokjes;
  • 4 haringen;
  • 150 gram Amsterdamse uitjes;
  • 300 gram zure bommen;
  • 1 zure appel;
  • 150 gram rucola;
  • peper;
  • zout.

Bereiding

Kook de aardappelblokjes beetgaar volgens de bereidingsinstructie op de verpakking. Giet de blokjes af en laat ze uitlekken.

Verwijder de staart van de haringen en snijd de haringen in smalle reepjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes.

Snijd de Amsterdamse uitjes door midden en de zure bom in stukjes.

Schep de aardappelblokjes in een schaal en voeg de overige ingrediënten toe. Meng de haring, appel, Amsterdamse uitjes en zure bommen losjes door de aardappelblokjes. Voeg eventueel wat zout, peper en wat mosterd naar smaak toe.

Garneer met wat rucola.

Eet smakelijk!

Privacy Statement