agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Zoete aardappelsoep met kokosmelk

Voorbereiding

Ingrediënten

  • 400 gram Quik’s zoete aardappelblokjes;
  • 400 milliliter kippenbouillon;
  • 300 milliliter kokosmelk;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 ui;
  • sap van 1 limoen;
  • 2 theelepels fijngehakte gember;
  • 1 theelepel kerriepoeder;
  • olijfolie;
  • fijngesneden koriander ter garnering.

Bereiding

Giet een klein scheutje (olijf)olie in een kookpan.

Snipper de ui, pers de knoflook en hak de gember fijn. Fruit de ui met de knoflook in de pan.

Voeg daarna een theelepel kerriepoeder en de fijngehakte gember toe. Bak de kerrie en gember kort mee en voeg vervolgens de zoete aardappelblokjes en kippenbouillon toe.

Breng het mengsel aan de kook en laat circa 10 tot 15 minuten zachtjes koken tot de zoete aardappel zacht geworden is.

Voeg daarna de kokosmelk toe en verwarm goed door.

Pureer het mengsel met de staafmixer tot een gladde soep.

Voeg ten slotte het limoensap toe en breng de soep zo nodig nog verder op smaak met wat zout en peper.

Bestrooi de soep voor het serveren met wat fijngesneden koriander en eventueel nog een scheutje kokosmelk.

Eet smakelijk!