De Hasselback is een unieke aardappelsoort geteeld en bereid door Quik's

Quik’s Hasselback aardappelen; deze ingesneden aardappelen zijn overheerlijk van smaak!

Ooit gehoord van Hasselback-aardappelen? Deze aardappel komt oorspronkelijk uit de Zweedse keuken, maar is inmiddels ook in Nederland erg populair. Zowel restaurantkoks in foodservice als amateurkoks voegen graag de Hasselback toe als aardappelcomponent in een gerecht. Geen wonder, want deze ingesneden aardappel is overheerlijk van smaak, staat prachtig als bijgerecht op het bord en kent tal van variaties.

De Hasselback ontleent zijn naam aan het restaurant Hasselbacken in Stockholm. In de achttiende eeuw introduceerde de kok van dit Zweedse restaurant dit heerlijke recept. De Hasselback-aardappel is in feite een aardappel met schil die in heel dunne plakjes is ingesneden. De aardappel wordt vervolgens gemarineerd met een kruidenolie, bestrooid met kruiden of geraspte kaas of er worden ingrediënten tussen de smalle reepjes gevoegd.  Na bereiding in de oven is het resultaat een uitgewaaierde, smakelijke aardappel die krokant is van buiten en heerlijk zacht van binnen.

Om het voor consumenten en koks nog gemakkelijker te maken, heeft Quik’s enkele jaren geleden de Hasselback-aardappelen in een ovenschaal geïntroduceerd. Bij dit convenience product zijn de Hasselbacks al ingesneden en gemarineerd met een heerlijke kruidenolie. Doordat de kruidenmarinade in de aardappelen is getrokken, krijgt de aardappel naast een krokante buitenkant ook een heerlijke, kruidige smaak!

Om tegemoet te komen aan ieders wensen heeft Quik’s een Hasselback-grootverpakking (800 gram) voor Foodservice samengesteld. Voor Retail is er een consumentenverpakking van 450 gram beschikbaar. Met het grootste gemak wordt de ovenschaal in de oven gezet en na circa 30 minuten staan er heerlijke Hasselback-aardappelen op tafel. De kruidenolie met zeezout en zwarte peper zorgt voor een kruidige aardappel, maar leent zich ook prima voor een extra toevoeging van de kok. Zo is het ook mogelijk om een eigen twist aan de Hasselback te geven.

Bent u een professionele kok en wilt u graag eens werken met de Hasselback-aardappelen van Quik’s? Vraag dan hier een gratis proefpakket aan!


 

Bekijk ook onze andere specialiteiten:
Krieltjes in schil met rozemarijn en zeezout      Gebakken krieltjes