agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Leerlingen ontdekken beroepen bij Quik’s

21201027- Bommelerwaardgids kinderen op bezoek

Met het thema van de Kinderboekenweek “Worden wat je wil” in het achterhoofd, maakte basisschool de Zaaier uit Hedel een bijzonder uitstapje. Alle leerlingen van groep 3 t/m 8 mochten een kijkje nemen bij aardappelverwerkingsbedrijf Quik’s Quality Potatoes in Hedel.

Voor de leerlingen was dit bezoek een bron van inspiratie over wat je kunt worden binnen een voedingsmiddelenbedrijf. De jonge bezoekers konden alvast dromen over later en kregen naast uitleg over de veelzijdigheid van de aardappel ook uitleg over de veelzijdigheid van beroepen en functies binnen het familiebedrijf.

Na de rondleiding door het bedrijf met hierin uitleg over het proces en de bijhorende werkzaamheden, raakten de leerlingen van de basisschool niet uitgepraat over aardappelen. Buiten het kijken en leren mochten alle kinderen, juffen en meesters ook proeven! En dat ging erin, 40 kilo heerlijke frites hadden zij in een mum van tijd achter de kiezen. Daarna kregen zij ook nog de kans om de directie te interviewen. Na deze zeer geslaagde dag met boeiende gesprekken, kregen de kinderen een goodiebag mee om thuis nog na te genieten!