agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept oktober – Kapsalon met zoete aardappelfrites

Voorbereiding

De Kapsalon, het Rotterdamse gerecht bestaande uit frites, shoarma, sla, kaas en knoflooksaus, bestaat sinds 2003. Een eigenaar van een kapperszaak aan de Schiedamseweg belde naar een shoarmazaakhouder dat hij trek had in frites met shoarma en zei dat hij alles in één bak wilde. Het werd een regelmatige bestelling die daarmee de aanduiding ‘De Kapsalon’ kreeg. Deze Kapsalon met zoete aardappelfrites is hier een gezondere variant op. Én net zo simpel om te maken!


Ingrediënten voor 2 personen

• 2 grote zoete aardappelen
• 300 gram kippendijen
• 2 theelepels shoarmakruiden
• 75 gram geraspte kaas
• 75 gram cherrytomaatjes
• 50 gram ijsbergsla, in reepjes
• 3 eetlepels Griekse yoghurt
• 2 tenen knoflook
• 1 bosui
• Peper en zout
• (pikante) paprikapoeder
• Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Was de zoete aardappelen en droog ze goed af. Snijd in frieten en laat deze 30 tot 45 minuten weken in een bak met koud water. Droog de frieten daarna goed af zodat ze droog de bakplaat op gaan.
  3. Snijd ondertussen de kippendijen in reepjes en hussel ze door met wat olijfolie en de shoarmakruiden. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipshoarma hierin goudbruin.
  4. Meng door de zoete aardappelfrites wat olijfolie, peper, zout en (pikante) paprikapoeder. Verdeel hierna de zoete aardappelfrites over een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven of bereid de frites in de Airfryer. Bak ze goudbruin af in ongeveer 25 minuten.
  5. Pel de tenen knoflook en knijp ze met een knoflookpers uit of snijd ze heel fijn. Doe het in een kommetje en voeg de yoghurt en eventueel wat sambal toe en roer door elkaar. Maak de saus af met wat zwarte peper.
  6. Als de zoete aardappelfrites klaar is, leg je deze in een ovenschaal met daarop een laag van de kipshoarma. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de kapsalon 2-3 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  7. Haal de kapsalon uit de oven en leg er een laagje met sla en tomaatjes op. Giet de yoghurtsaus eroverheen en snijd de bosui in ringetjes en strooi als garnering over het gerecht. Geniet ervan!