agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept oktober – Gevulde zoete aardappel met geitenkaas en honing

Voorbereiding

Zoete aardappel samen geitenkaas en honing. Een gouden combinatie!

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 zoete Quik’s aardappelen
  • 10 g tijm
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 3 el honing
  • 50g pecannoten
  • 50 g pistachenoten
  • 1 lente-ui (in ringetjes)
  • Zout en Peper
  • Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de zoete aardappelen 20 minuten. Snij de zoete aardappelen door de helft zodat deze makkelijk te vullen zijn. Leg ze vervolgens in een grote ovenschaal.

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verdeel de geitenkaas, tijm en honing over de zoete aardappelen. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Strooi tot slot de noten erover en rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Garneer de gevulde zoete aardappel met de lente-uienringetjes.