agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept november – Zoete krieltjes met champignons

Voorbereiding

Een complete, goed vullende vegetarische maaltijd, dat zijn deze zoete krieltjes met champignons. Een heerlijk recept om alvast in de winter stemming te komen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo krieltjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 100ml oestersaus
  • peper
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

Snij de ui en rasp de knoflook. Maak de champignons schoon. Snijd de krieltjes door de helft. Verwarm de zonnebloemolie in een royale pan.

Fruit hierin de ui en de knoflook op een zacht vuurtje. Voeg de krieltjes en de hele champignons toe en bak alles ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje. Zet het vuur na 10 minuten iets hoger zodat het eventuele vocht verdampt.

Voeg nu de oestersaus toe en maal er wat peper overheen. Laat dit karamelliseren en verdampen. Blijf hierbij goed roeren en zorg dat het niet aanbrand. Wanneer alle champignons van een mooi dun laagje saus zijn voorzien zijn ze klaar.