
Met de warmere dagen in aantocht zoeken we vaak naar lichtere, maar voedzame maaltijden. Een maaltijdsalade biedt een perfecte balans: het is fris, snel te bereiden en zit vol met ingrediënten die vullend zijn. Aardappelen zijn een uitstekende basis voor salades vanwege hun veelzijdigheid en vullende karakter. Daarnaast hebben aardappelen een neutrale smaak die goed samengaat met andere ingrediënten en smaken in de salade, zoals frisse groenten, zoute kazen of pittige dressings. Groene asperges zijn één van de seizoensfavorieten in de lente. Ze zijn rijk aan vitamines zoals A, C en K, en zitten boordevol vezels, wat ze niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam maakt. In tegenstelling tot witte asperges, groeien groene asperges boven de grond. Hierdoor wordt een natuurlijke groene kleur ontwikkelt door blootstelling aan zonlicht. Dit geeft ze ook hun iets sterkere, kruidigere smaak. De combinatie van knapperig gebakken aardappelblokjes en de frisse dressing maakt deze salade een heerlijke en voedzame keuze.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding