agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept juli – Aardappelsalade met Twentse droge worst

Voorbereiding

Droge worst is een Twents streekproduct en te herkennen aan de grove structuur. De rauwe worst is gemaakt van varkensvlees en heeft een pepersmaak. Dit geeft een heerlijke toevoeging aan deze aardappelsalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 450g Quik’s vastkokende aardappelen
  • 100g Twentse droge worst
  • 100g spekblokjes
  • 1 eetlepel (dragon)azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 2 bosuitjes
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding 

  1. Snijd de aardappelen in blokjes en kook deze beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de droge worst in kleine reepjes en de bosuitjes in ringen.
  3. Bak de spekblokjes in een koekenpan zachtjes uit tot ze knapperig bruin zijn. Laat de spekjes op keukenpapier uitlekken.
  4. Klop de azijn, olie, mosterd, zout en peper tot een dressing.
  5. Giet de aardappelen af en schep ze nog warm door de dressing. Schep ook de spekjes, worstreepjes en uienringetjes door de dressing.
  6. Laat de aardappelsalade een uur afkoelen in de koelkast en schep voor het serveren de blaadjes tuinkers door de salade.