agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept augustus – Traditionele Opperdoezer ronde met een zomerse twist

Voorbereiding

Het traditionele recept van de Opperdoezer Ronde is dat, na het ‘schrapen’ en koken, de aardappelen worden opgediend met een kommetje gesmolten boter waar de aardappelen in gedipt kunnen worden. Aan dit traditionele recept voegen wij nog wat extra smaak toe voor een frisse en zomerse twist!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo Opperdoezer Ronde
  • 100 gram roomboter
  • 1 theelepel grof zeezout en wat peper
  • Halve limoen
  • Handje fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Boen of schrap de aardappelen goed schoon onder koud stromend water.
  2. Snijd in grove stukken en breng aan de kook in water met wat zout. Laat 20 minuten koken.
  3. Laat ondertussen de roomboter smelten in een steelpannetje en knijp hierboven de limoen uit. Voeg daarna de peterselie, zout en de peper toe.
  4. Giet de aardappelen af en serveer het ‘botersausje’ in een apart schaaltje. En dippen maar!

Serveer de aardappelen met een stukje vlees en wat groenten.