agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept augustus – Bowl met krieltjes en rosbiefreepjes

Voorbereiding

Over de hele wereld én op elk moment van de dag word bowl food gegeten. Deze Bowl, volstaat als een grote kom, is mede door het toevoegen van Quik’s krieltjes niet alleen erg lekker, het ziet er ook nog eens mooi uit!

Ingrediënten voor 4 personen:

Gerecht:

  • 1kg Quik’s krieltjes
  • 1kg rosbief
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 gele paprika
  • 200gr Cherrytomaatjes
  • Vers tijmtakje
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Saus:

  • 25 g ongezouten roomboter
  • 2 el Tarwebloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 150 g geraspte oude kaas

Bereiding

Haal de rosbief 1 uur op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Zet een pan op het vuur, laat een klontje boter smelten en schroei de rosbief rondom dicht in de hete boter. Stop de rosbief in een ovenschaal.

Snijd ondertussen de paprika in reepjes.

Verdeel de krieltjes, paprikareepjes en cherrytomaatjes bij de rosbief in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met verse tijm, peper en zout en schik er de teentjes knoflook tussen. Laat alles zo’n 30 minuten in de oven garen.

Smelt ondertussen boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en laat al roerend op laag vuur in 3 min. gaar worden. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Voeg de kaas toe en roer tot deze gesmolten is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Neem de rosbief uit de oven en wikkel in aluminiumfolie. Laat nog een kwartier rusten. Snij fijne plakjes van de rosbief roer hier de saus door met de krieltjes, paprika en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!