agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept april – Limburgse asperges met gepofte zoete aardappel

Voorbereiding

Het is aspergetijd! Traditioneel worden witte asperges in Limburg geserveerd met gekookte aardappelen. Als variatie op dit klassieke gerecht worden zoete aardappelen gebruikt. De zoete aardappel groeit namelijk goed op lichte zandgronden. Met de steeds hogere temperaturen, zeker in de nazomer, zou de zoete aardappel zich op termijn kunnen ontwikkelen tot een nieuw. Limburgs streek product.

Ingrediënten voor 2 personen

• 2 grote zoete Quik’s aardappelen
• 300 gram geschilde witte asperges
• 2 eetlepels groene (basilicum) pesto
• 100 gram gerookte zalm
• 2 eieren


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Was de zoete aardappelen en kook deze gaar.
3. Kwast ondertussen de geschilde asperges in met pesto en grill ze ongeveer 10 minuten in een grillpan.
4. Zet aardappelen nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Kook ondertussen de eieren een minuut of 6/7 voor een medium gekookt ei.
6. Haal de gepofte aardappelen uit de oven, leg hier de gegrilde asperges op en verdeel de gerookte zalm erover. Leg vervolgend een gehalveerd eitje op de zalm om het gerecht af te maken. Serveer direct!