agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept april – Aardappelsalade met mosterd, radijs en spekjes

Voorbereiding

Aardappel is bij uitstek geschikt om te gebruiken in een salade. Deze kruidige aardappelsalade met radijs en yoghurtdressing is fris met pit. Lekker voor bij de barbecue!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo kleine Quik’s aardappelen of krieltjes
  • 1 rode ui
  • 200gr spekreepjes
  • 1 bos radijsjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje dille
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels yoghurt

Bereiding

Kook de aardappels in de schil in 20-25 minuten gaar in water met zout. Giet af en laat afkoelen tot lauwwarm. Snijd hierna in grove stukken.

Snijd ondertussen de ui in ringen, radijsjes in schijfjes en hak de peterselie, bieslook en dille fijn. Schep het geheeld in een grote kom. Bak de spekreepjes knapperig.

Klop een dressing van de azijn, mosterd, olie en yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de aardappelsalade en laat minimaal 30 minuten afgedekt op smaak komen buiten de koelkast.

Schep in porties en eetsmakelijk!