agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept augustus – Gepofte aardappel met parmaham en burrata

Voorbereiding

Het bereiden van gepofte aardappelen is eenvoudig, maar het vergt wat geduld terwijl de aardappelen langzaam garen in de oven. Het wachten wordt beloond. De aardappel krijgt een knapperige schil en een zachte, luchtige binnenkant die ideaal is om te vullen. De combinatie van romige burrata en zoute parmaham maakt dit tot een heerlijk gerecht. Bij Quik’s gebruiken we hiervoor Grillers: grote aardappelen met een gladde, gele schil. Deze aardappelen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en formaat. Mede dankzij hun kruimige structuur en de zachte binnenkant, zijn ze bijzonder geschikt om te poffen en grillen. Naast de aardappel zijn er twee belangrijke ingrediënten in dit recept: parmaham en burrata. Parmaham, uit de regio Parma in Italië, heeft een delicate, zoute smaak. Dit is in mooi contrast met burrata. Burrata is de laatste jaren wereldwijd populair geworden. Deze kaas bestaat uit mozzarella en room. Het heeft een volle smaak en de romige binnenkant smelt over de aardappel, wat zorgt voor een smakelijke combinatie

Ingrediënten voor 4 personen

  • Grote pofaardappelen (bij voorkeur Grillers)
  • Parmaham (ongeveer 100g)
  • Burrata (1 grote bol)
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Prik gaatjes in de aardappelen, wrijf ze in met olijfolie en zout. Bak ze 45-60 minuten tot ze zacht zijn.
  • Haal de aardappelen uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  • Snijd de aardappel open, breng de binnenkant op smaak met zout en peper.
  • Scheur de Parmaham in grove stukken en verdeel deze over de warme aardappelen.
  • Scheur de burrata in stukken en verdeel deze over de aardappelen, zodat de kaas licht smelt.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie