agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Gevulde zoete aardappelen

Voorbereiding

Ingrediënten:

– 4 Quik’s zoete aardappelen;
– 125 gram feta;
– peterselie.

 


Bereiding

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C of steek de barbecue aan.

Stap 2: Kook ondertussen de aardappelen gaar in 10 tot 20 minuten.

Stap 3: Halveer de aardappelen vervolgens in de lengte, schep het vruchtvlees eruit en doe in een kom. Laat ongeveer een halve centimeter van de aardappel in de schil zitten. Voeg zo’n 90% van de feta kaas toe aan het vruchtvlees. Meng door elkaar en schep het mengsel terug in de aardappelhelften.

Stap 4:
Oven: Zet de gevulde aardappelen nog circa 15 minuten in de voorverwarmde oven om de aardappelen te gratineren.
Barbecue: Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze voor 15 minuten op de barbecue om de aardappelen te gratineren.

Stap 5: Bestrooi ten slotte met de overgebleven kaas en de gehakte peterselie.

Eet smakelijk!