agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Maandrecept februari – Hollands Runderstoofpotje

Voorbereiding

Een stoofpotje is een heerlijk recept voor het koude winter weer. En zelf een stoofpot maken is gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Lees hier beneden hoe deze bereid kan worden met Quik’s aardappelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 450g Quik’s Kruimige aardappelen
  • 700g Runderstoofvlees
  • 200g sperziebonen
  • 2 paprika’s
  • 2 uien
  • 400g tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml Rode wijn
  • 200 ml runderbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el peterselie
  • Paprika & chilipeperpoeder
  • Zout en Peper

Bereiding

Verhit wat olie in een ruime braadpan en bak het vlees in stukjes goudbruin. Besprenkel met paprikapoeder, peper en zout. Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn.

Schep het vleesmengsel even apart uit de braadpan en stoof in dezelfde pan de ui en de knoflook glazig. Roer er de tomatenpuree door en bak even mee. Blus met de wijn en de bouillon.

Doe het vlees en het laurierblaadje in pan. Voeg de tomatenblokjes toe en wat chilipeper. Dek af en laat 45 minuten zachtjes garen.

Dop ondertussen de sperziebonen, schil de aardappelen, maak de paprika’s schoon en snij alles in stukken. Doe het geheel bij de pan en laat nog 45 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi voor het serveren met de peterselie.