agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Tortilla van aardappel

Voorbereiding

Een aardappeltortilla is eigenlijk een soort pannenkoek van aardappel gemaakt. Het is een echt Spaans gerecht wat gebruikt wordt als bijgerecht of te vinden is op de tapasmenu kaart.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 700gr opbak aardappelen
  • 1 rookworst
  • 250gr hamblokjes
  • 200gr cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 1 grote ui
  • 5 eieren
  • Peper en zout
  • Scheut olie

Bereiding

Snipper de ui.

Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes voor 12 minuten. Voeg de laatste paar minuten de ui toe en fruit aan.

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden en de rookworst en de mozzarella bol in schijfjes.

Kluts de eieren los in een kom met een flinke snuf peper en zout. Giet eventueel de aardappels af mocht er nog veel olie in de pan zitten. Doe de aardappels bij het eiermengsel. Giet het eiermengsel weer terug in de pan. Leg de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op laag vuur.

Als al het ei gestold is kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken en op een bord laten glijden. Keer de aardappeltortilla om in de pan en voeg de hamblokjes, rookworst, tomaatjes en mozzarella toe. Bak de tortilla nog 5 minuten tot de onderkant lichtbruin is. Snijd de tortilla voor het serveren in punten.