agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Gepofte aardappel, gegarneerd met spek, bosui en geraspte kaas

Voorbereiding

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 grote vastkokende aardappelen;
  • 150 gram spekreepjes of spekblokjes;
  • 4 bosuien;
  • 125 milliliter crème fraîche;
  • 100 gram geraspte kaas;
  • Snufje peper;
  • 1,5 theelepel mosterd.

Verwarm de oven op 175°C.Was de aardappelen goed en kook ze in de schil in circa 15 tot 20 minuten gaar.

Bak de spekjes in een koekenpan tot het meeste vet is verdwenen. Hak de bosui in ringetjes en bak kort mee met de spekjes. Laat de spekjes met de bosui uitlekken op keukenpapier.

Schep de spekjes met de bosui in een kom en voeg vervolgens de crème fraîche, bieslook, mosterd, peper en geraspte kaas toe. Roer het mengsel goed door.

Snijd vervolgens de aardappelen in de lengte door. Hol de beide helften wat uit. Prak de uitgeholde aardappel fijn en roer door het mengsel.

Bestrooi de aardappelen met een beetje zout. Vul de aardappelhelften met het mengsel en leg ze op een rooster met bakpapier.

Verwarm de aardappelen circa 15-20 minuten in de oven, eventueel de laatste 5 minuten met grillstand.

Serveertip: garneer voor het serveren met wat fijngesneden bieslook.

Privacy Statement