agence-producteurs-locaux-damien-kuhn-97729-unsplash

Gebakken aardappelpartjes met bosui, knoflook en zure room

Voorbereiding

Ingrediënten voor vier personen: 

  • 1 kilogram aardappelpartjes met schil;
  • 100 gram bosui, in fijne ringenfijne reepjes gesneden;
  • 125 milliliter zure room;
  • zout;
  • 1 teentje knoflook;
  • peper.

Bereiding

Voeg wat boter en een scheutje olie in de koekenpan en bak de aardappelpartjes volgens de bereidingsinstructie op de verpakking tot ze goudgeel zijn. Voeg eventueel een snufje zout toe.

Pers een teentje knoflook. Meng de zure room met de knoflook. Voeg een scheutje citroensaus en wat peper en zout toe en roer de ingrediënten door elkaar tot een gladde saus.

Garneer de gebakken aardappelpartjes en de saus met de bosui ringetjes.

Privacy Statement