Een typisch Britse afhaalmaaltijd die bestaat uit in beslag gedoopte en gefrituurde vis in combinatie met gefrituurde, vrij dikke aardappelfrieten. Maar met SJIPS en onderstaand recept gaat er een hele andere wereld voor u open! U kunt natuurlijk ook de zalm vervangen door blokjes kibbeling. Of maak een lekkere dipsaus van mayonaise, yoghurt en 2 theelepels Zout & Peper-kruidenmix. Verrassend lekker!
Ingrediënten voor vier personen
– 2 zakken verse SJIPS Zout & Peper (van 310 gram);
– 1 komkommer (in dunne plakjes);
– 2 bosuitjes (in ringen gesneden);
– zout en peper;
– 1 eetlepel olie;
– 400 gr verse zalmfilet (in blokjes van ca. 3 cm);
– toefjes verse dille.
Bereid de SJIPS volgens de verpakking. Meng ze met een deel of de hele Zout & Peper-kruidenmix. Meng de komkommer met de bosui en bestrooi de zalm met zout en peper.
Verhit een eetlepel olie in een grillpan en bak hierin de zalm rondom ca. 5 minuten. Stapel torentjes van de SJIPS om en om met de gebakken zalmblokjes en garneer met de dille.
Serveer met de salade en de rest van de SJIPS.